Pólónyomás

Általunk alkalmazott nyomtatási eljárások:

szublimációs technika, printflock, flex, illetve flocknyomási eljárás.

 

Szublimációs technika

Szublimációs technika kizárólag fehér, illetve világos színű textilen, illetve speciális lakkréteggel ellátott felületű ajándéktárgyainkon alkalmazható.
Ez a technika lehetőséget ad színes, színátmenetes minták, fotók, illetve egyszínű képek nyomtatására egyaránt, akár egydarabos megrendelés esetén is.
Nyomtatásnál a mintákat körülvevő fehér háttér nem okoz problémát, ugyanis a fehér szín a termék alapszínével fog megegyezni.
A szublimációs nyomtatás élénk, tartós színeket eredményez, hosszú távú használatbavételnek tökéletesen megfelel.
Az eljárás lényege, hogy a fóliára nyomtatott, majd a felületre helyezett speciális szublimációs tinta, magas hőmérsékletű hevítés hatására folyékony állapotból gáz halmazállapotúvá alakul, így a textil szálaival, illetve a lakkréteggel szinte eggyé válik, homogén felületet képez.
Mivel a nyomtatás az anyag pólusait festi meg, nem képez plusz réteget, használat során a festék együtt mozog a felülettel.
A szublimációs eljárás kizárólag poliészter textileken alkalmazható.
póló
A ruhanemű 40 C-on mosható. A hosszabb élettartam érdekében érdemes kifordítva mosni, illetve vasalni.

Printflock

Printflock színes, sötét, illetve fehér színű, pamut alapanyagú pólókon alkalmazható elsősorban.
A digitális transzfer technika színátmenetes minták, fotók nyomtatását teszi lehetővé kedvező áron, akár egydarabos megrendelés esetén is.
A transzfer fóliára kerülő nyomat, határozott kontúr mentén körbevágva, hőprés segítségével, egyenletes, magas hőfokon kerül a textilre.
Fehér háttérszín ennél az eljárásnál csak abban az esetben távolítható el a mintáról, amennyiben a színes minta kontúrosan elhatárolódik a fehér alapszíntől.
A textilre kerülő nyomat vékony, rugalmas, bársonyos tapintású réteget képez az anyagon, mely rendkívül tartós használatot, hosszantartó élénk színeket eredményez.
A ruhanemű 40 C-on mosható. A hosszabb élettartam érdekében érdemes kifordítva mosni, illetve vasalni. Nagyon fontos, hogy a nyomatot közvetlenül soha ne vasalja!

Flex, illetve Flock nyomási eljárás

A flex, illetve flock nyomási eljárás elsősorban színes, sötét, illetve fehér színű, pamut alapanyagú pólókon alkalmazott. Ezek az eljárások egyszínű, egyszerűbb minták, feliratok gyors, költséghatékony készítésére nyújtanak kiváló lehetőséget, akár egydarabos megrendelés esetén is.
A nyomatok élénk, intenzív színű, rendkívül tartós, réteget képeznek a textil felületén. A széles színválaszték között talál, divatos, feltűnő megjelenést eredményező glitteres, csillámló ezüst, arany, illetve fluoreszkáló színeket is.
A transzfer fóliára kerülő nyomat, határozott kontúr mentén körbevágva, hőprés segítségével, egyenletes, magas hőfokon kerül a textilre.
Fehér háttérszín ennél az eljárásnál csak abban az esetben távolítható el a mintáról, amennyiben a színes minta kontúrosan elhatárolódik a fehér alapszíntől.

Különbség a flex, és flock nyomatok között:

A flex fólia vékony, sima felületű, fényes réteget eredményez, míg a flock fólia kissé vastagabb, bársonyos tapintású.
A ruhanemű 40 C-on mosható. A hosszabb élettartam érdekében érdemes kifordítva mosni, illetve vasalni. Nagyon fontos, hogy a nyomatot közvetlenül soha ne vasalja

póló